Tisztelt Látogatónk!

A Honlapon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küldünk az Ön számítógépére, amely révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Hozzájárul Ön a cookiek használatához?

BŐVEBB INFORMÁCIÓT KÉREK a COOKIEK törlési lehetőségeiről

Menü

Hialuronsav: nem minden igaz, amit a neten olvasol!

Kajtár Zsolt
Hialuronsav: nem minden igaz, amit a neten olvasol! Újra és újra bebizonyosodik, hogy az internet néha mennyire nem hiteles forrása az információnak. Noha, sok esetben megkönnyíti a mindennapi életünket, mégis rengeteg olyan cikket, bejegyzést és írást tartalmaz, amelynek tartalma meg sem közelíti a valóságot…
A minap egy ismerősöm kérdezte meg tőlem, hogy a termékeinkben található hialuronsav kakastaréjból van-e (a neten olvasta, hogy abból készül). Hirtelen nem tudtam, mit feleljek. És azt sem, miként reagáljak.
Ha az ember belegondolna, néha magától is rájöhetne arra, hogy amit olvasott, annak nincs túl sok valóságtartalma. Képzeljük csak el, vajon mennyi kakasra lenne szükség ahhoz, hogy a csöpp kis taréjukból kivonva fedezhessük a világ kozmetikai iparának hialuronsav igényét. (És akkor most nem veszem számításba például a gyógyszeripart.)
Hiszen a hialuronsav egyébként egy olyan anyag, mely az emberi szervezetben gyakorlatilag mindenhol – jelentős része a bőrben, illetve a sejtek közötti térben – megtalálható. Ezt krémek mellett ugye különböző étrend kiegészítőkkel, tablettákkal is lehet bevinni a szervezetbe.
De visszatérve az ismerősömre. Azt feleltem, hogy ne féltse a kakasokat. Egyetlen egy sem adja vérét, akarom mondani taréját azért, hogy a krémeinkbe hialuronsav formájában „bekerüljön”. 
A Yamuna az egyik, piacon fellelhető legjobb minőségű hialuronsavat használja fel termékei gyártása során, amelyet egy francia cégtől szerez be. Ők kizárólag biotechnológiai módszerrel, növényekből, többek között búzaprotein, búzacsíra és cukor felhasználásával, fermentálással állítják elő azokat a baktériumokat, amik a hialuronsavat termelik. Ezt hidrolízis folyamatával kiválasztják és finomítják, hogy minél tisztább és minél kisebb molekula méretű legyen, hogy mélyebben be tudjon szívódni a hámsejtek alá. Csak egy jó minőségű hialuronsav képes igazán mélyre felszívódni és ezerszer több vizet megkötni. Ennek a képességnek a ráncok feltöltésénél van szerepe; ezt pedig egyik kozmetikai alapanyag sem „tudja”. 
A Yamuna mindig is tiltakozni fog az állatkísérletek, illetve az élőlények mészárlása ellen.
Termékeink előállításakor mi a gyógynövényeket „hívjuk segítségül”. Hitvallásunk már a kezdetek óta az: „A modern technológiákat ötvözzük a növények ősi tudásával”.
Szeretnél többet olvasni a bőrbarát szépségápolásról? Kattints ide: blog

Keresés