Érték és Minőség Nagydíjat nyert a Yamuna

Szabó Patrícia -
Érték és Minőség Nagydíjat nyert a Yamuna
15 év munkája meghozta gyümölcsét: Érték és Minőség Nagydíjat nyert a Yamuna Szőlőmagolajos termékcsaládja. A megtisztelő elismerést a Parlament szépséges kupolái között vette át Kajtár Zsolt, alapító tulajdonos.

Kajtár Zsolt, a Yamuna megálmodója és megalkotója energiát és időt és nem kímélve kezdett bele Somogyvámoson a vállalkozásba, mely mára már többszörösére nőtte ki magát.

E cégnek még sok évvel ezelőtt egy kis konyha adott otthont, Zsolt pallókon át lépdelve végezte a "gyártást", de ma már egy korszerű gyár, egy gyönyörű fővárosi üzlet és egy webshop is rendelkezésére áll.

Kajtár Zsolt nyilatkozatában elmesélte történetét, miért is kezdett bele e természetes anyagokból készülő, hazai, bőrbarát kozmetikumok gyártásába:

„ -Barbacson töltöttem a gyerekkorom. A nagyapám gyakran kivitt az ottani erdőkbe gombászni.

Olyankor a mezőket, réteket is bejártuk. A hatalmas séták közben megmutatta az összes utunkba eső gyógynövényt. Mesélt arról is, melyiknek milyen gyógyhatása van. A növények közül még hosszú évekkel később is emlékeztem kettőre, a levendulára és a citromfűre. Ezért is kezdtem ezzel a két gyógynövénnyel a szappangyártást. Ezek az illatos és habzó csodák azonnal óriási sikert arattak és receptúrájukat a mai napig használják. „

Kezdetben nem voltak alkalmazottak, nem volt gyár, így látható, mekkora utat tett meg a cég tulajdonosa és maga a vállalkozás is egy kisvárosi konyhától, a DM, a Rossmann, a Müller, az Auchan, a Tesco polcaiig, a masszőrök kezéig és a Danubius szállodalánc szakembereiig.

Yamuna – Forrásunk a természet!

A cég szlogenje is mutatja, hogy a gyártás, hiába került be a nagy vérkeringésbe, továbbra is követi az elvet, miszerint a gyógynövények ősi tudását ötvözi a modern technológiával. 

Mindezt természetesen továbbra is a kaposvári gyárban, helyi munkaerő által elkészítve, megújuló energiákat felhasználva teszi.

A termékportófió ma már több mint 400 terméket tartalmaz; szappanok, masszázsolajak, krémek, tusfürdők, testápolók, gyógynövényes fürdősók, testvajak alkotják az alapot többek között . Mindezek közül a Magyar Érték és Minőség Nagydíjat a Parlamentben a szőlőmagolajos fürdő és testápoló család nyerte el, mely nemcsak a tekintélyes bizottság, de vásárlók igazi kedvence is.

A finomított szőlőmag olajat sokoldalúsága igazi kinccsé avatja a természetes gyógymódok és kozmetikumok kedvelőinek körében, ez a bőrápoló család így kiemelkedően gazdag antioxidánsokban, esszenciális zsírsavakban és E, C, D –vitaminokban, és a termékek nem tartalmaznak parabéneket, SLS-t, és színezékeket sem!

Néhány kutatásban azt olvashatjuk, hogy már minden harmadik embert érint valamilyen kellemetlenség, mint például ekcéma, csalánkiütés, pikkelysömör , rosacea vagy extrémen száraz bőr.

Ezért is fontos a Yamuna számára, hogy termékei megoldást nyújthassanak ezekre és a hasonló problémákra, így még inkább odafigyelnek a gyártás során az összetevők minőségére és hatására. A szőlőmagolajos termékcsalád tartalmaz kézkrémet, testápolót és testvajat. E termékek összetevői között, a szőlőmagolaj mellett megtaláljuk a shea vajat, mely hidratál, segít megtartani a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát, puha, vajszerű anyag, ami gyorsan felszívódik, s elősegíti a bőr megújulását. Tartalmaznak ezenkívül kakaóvajat, amely véd a bőr a korai elöregedéstől, hozzájárul a nedvességtartalom megőrzéséhez, illetve védelmet adhat kellemetlen ingerek ellen azzal, hogy vékony réteget képez a bőr felszínén, ezzel óvva azt.

Ezek és még más, hasonló jó tulajdonságokkal rendelkező „hozzávalóik” miatt bátran ajánljuk ezt a termékcsaládot, a száraz vagy érzékeny bőrűeknek, a mindennapi hidratáláshoz.

Köszönjük, hogy megnyerhettük ezt a díjat, hisszük, hogy a cég értékei és termékeink önmagukért beszélnek, s továbbra is azon leszünk Kaposváron, hogy kozmetikumainkkal szebbé varázsolhassuk vásárlóink hétköznapjait, s hazai dolgozóink számát még inkább bővíthessük és kitárjuk kapuinkat a külföldi piacok felé.

Yamuna - Forrásunk a természet!

 

Szeretnél többet olvasni a bőrbarát szépségápolásról? Kattints ide: blog